2023 m. gegužės 4 d. 11 val. – diskusija „IT profesijos: kaip nepasiklysti pasirenkant?“

2023 m. gegužės 4 d. 11 val. kviečiame stebėti diskusiją internetu „IT profesijos: kaip nepasiklysti pasirenkant?“. Šis renginys skirtas vyresniųjų klasių moksleiviams, kurie svarsto rinktis studijas bei darbą IT srityje. O taip pat mokytojams, karjeros specialistams, tėvams ir visiems, norintiems praplėsti savo žinias apie IT srities profesijas.

Renginys bus transliuojamas Youtube kanale ir pasiekiamas šioje nuorodoje: https://www.youtube.com/watch?v=KwD8NFun7Vw

Programuotojas, testuotojas, grafikos dizaineris, produkto vadovas – tai tik nedidelė dalis informacinių technologijų srities specialybių. IT specialistų poreikis nuolat auga tiek Lietuvos, tiek užsienio organizacijose, tačiau kaip suprasti, ar kiekvienas galime atrasti sau tinkamą IT profesiją ir kurią jos sritį rinktis?

Renginio metu bus pristatyta IT profesijų įvairovė bei skirtingų jos sričių atstovai nuo testuotojo, programuotojo iki talentų specialistės pasidalins savo patirtimi ir darbo kasdienybe.

Diskusijos dalyviai – „Omnisend“ atstovai Justina, Liudas ir Sergėjus. Renginį moderuos Lukas Keraitis.

Ši transliacija – akcijos „Skaitmeninės savaitės 2023“ renginys. Skaitmeninės savaitės (angl. ALL DIGITAL Weeks) – visoje Europoje organizuojama kasmetinė skaitmeninės įtraukties ir skaitmeninių įgūdžių ugdymo akcija, kuri siekia paskatinti ES šalių piliečius nuolat tobulinti savo skaitmeninius įgūdžius, atrasti technologijas, jų kuriamą naudą, pasinaudoti skaitmeninėmis galimybėmis savo kasdienėje bei profesinėje veikloje.

Akcija vyksta 2023 m. balandžio 17 – gegužės 7 d.

Akcijos koordinatorius Lietuvoje – asociacija „Langas į ateitį“. Akcijos renginiai Lietuvoje skelbiami https://www.epilietis.eu/skaitmenine-savaite-2023/

Informacija apie akciją Europoje: www.alldigitalweeks.eu