2023 m. gegužės 2 d. 11 val. – renginys „Probleminis interneto naudojimas: kas tai yra?“

2023 m. gegužės 2 d. 11 val. kviečiame stebėti transliaciją internetu „Probleminis interneto naudojimas: kas tai yra?“.

Renginys bus transliuojamas Youtube kanale ir pasiekiamas šioje nuorodoje: https://www.youtube.com/watch?v=8ubEsOaOgJY

Šiuo metu visi esame prisijungę — dirbame, bendraujame, mokomės, atsipalaiduojame internete. Daugumai mūsų tai suteikia daug naujų galimybių. Tačiau kai kuriems mūsų tai kelia ir iššūkių — įsitraukiame per daug, praleidžiame daugiau laiko nei planavome, negalime sustoti. O galbūt tai problema ne mums, o mūsų vaikams?

Šios transliacijos metu bus nagrinėjama, kada naudojimasis internetu tampa vis sudėtingesnis, ir pristatomas būdas pažvelgti į tai nauju kampu.

Transliacijos pranešėjai: sveikatos psichologė, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto lektorė Dr. Roza Joffė-Luinienė, psichologas Aleksandr Miskelovič ir lektorė, Socialinių projektų instituto direktorė Julita Pigulevičienė.

Ši transliacija – akcijos „Skaitmeninės savaitės 2023“ renginys. Skaitmeninės savaitės (angl. ALL DIGITAL Weeks) – visoje Europoje organizuojama kasmetinė skaitmeninės įtraukties ir skaitmeninių įgūdžių ugdymo akcija, kuri siekia paskatinti ES šalių piliečius nuolat tobulinti savo skaitmeninius įgūdžius, atrasti technologijas, jų kuriamą naudą, pasinaudoti skaitmeninėmis galimybėmis savo kasdienėje bei profesinėje veikloje.

Akcija vyksta 2023 m. balandžio 17 – gegužės 7 d.

Akcijos koordinatorius Lietuvoje – asociacija „Langas į ateitį“. Akcijos renginiai Lietuvoje skelbiami https://www.epilietis.eu/skaitmenine-savaite-2023/

Informacija apie akciją Europoje: www.alldigitalweeks.eu